СБУ заочно повідомила про підозру керівнику “медіа-холдингу днр” Миколі Черкашину

СБУ заочно повідомила про підозру керівнику “медіа-холдингу днр” Миколі Черкашину

Служба безпеки України заочно повідомила про підозру Миколі Черкашину, керівнику так званого “медіа-холдингу днр”, який є одним з головних рупорів кремлівської пропаганди на тимчасово окупованій частині Донецької області.

Про це повідомляє СБУ.

Черкашин змінив на цій “посаді” зрадника Романа Беседіна, який очолював окупаційний інформресурс до липня 2023 року і отримав заочну підозру від слідчих СБУ.

Під його керівництвом “медіа-холдинг” включає 24 онлайн- та друкованих видання, дев’ять телеканалів та шість радіостанцій.

Всі вони публічно виправдовують агресивну війну проти України, воєнні злочини росіян та поширюють фейки про ситуацію на фронті.

Черкашин залучив десятки “воєнкорів” для створення фейкових сюжетів, а також використовує підлеглих пропагандистів для роботи на центральних телеканалах рф.

Раніше він працював у різних медійних проектах регіону, а після захоплення Донецька підтримав терористів “днр”.

Завдяки особистій підтримці гауляйтера Пушиліна Черкашин був призначений “гендиректором” окупаційного “медіахолдингу”.

Дії Черкашина кваліфікуються за ч. 6 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (здійснення інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором та/або його окупаційною адміністрацією).

Оскільки зловмисник перебуває на тимчасово окупованій території, СБУ вживає заходів для його притягнення до відповідальності.

Розслідування проводилися за процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Служба безпеки України затримала зрадника, який коригував удари по Одесі та підпалював релейні шафи “Укрзалізниці”.

Головне