СБУ заочно оголосила підозру “міністру транспорту ДНР”, який будує залізницю для перекидання військ рф

СБУ заочно оголосила підозру “міністру транспорту ДНР”, який будує залізницю для перекидання військ рф

Служба безпеки України заочно оголосила підозру колишньому очільнику головного управління автодоріг Нижньогородської області рф Володимиру Тужиліну, який наразі обіймає посаду “міністра транспорту ДНР”.

Про це повідомляє СБУ в Telegram.

На цій “посаді” Тужилін займається будівництвом нових транспортних шляхів для перекидання військ рф з Ростовської області в Україну, яка є прямою залізничною лінією з росії до Донецька.

Він також організовує транспортне сполучення між тимчасово окупованими Маріуполем, Бердянськом та Мелітополем, плануючи використовувати цей маршрут як альтернативний шлях для перекидання військ до Криму та на південний фронт.

Слідчі СБУ заочно повідомили Тужиліну про підозру за ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України). 

Наразі він перебуває на тимчасово окупованій території на сході України. Служба безпеки встановила його місце перебування і проводить заходи для притягнення його до відповідальності. 

Розслідування проводили співробітники СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Служба безпеки України затримала 55-річного керівника однієї з районних організацій міської “Спілки ветеранів Афганістану”, який добровільно співпрацював з рф під час тимчасової окупації Херсона.

Головне