СБУ заблокувала ще три схеми ухилення від мобілізації та незаконного виїзду за кордон

СБУ заблокувала ще три схеми ухилення від мобілізації та незаконного виїзду за кордон

Співробітники СБУ зупинили ще три схеми уникнення мобілізації та незаконного виїзду чоловіків призовного віку за кордон.

Про це повідомляє пресслужба СБУ 12 квітня.

Затримано чотирьох організаторів нелегальних міграційних "трафіків" у різних областях України. Вони за гроші допомагали ухилянтам виїхати за кордон, використовуючи підроблені документи або обходячи прикордонні контрольні пункти. Вартість цих послуг становила до 15 тисяч доларів США.

На Одещині розкрито злочинне угруповання, яке організувало нелегальну міграцію до Придністров’я.

"За даними слідства, фігуранти підшукували ухилянтів та пропонували їм переправлення за межі України через прикордонну річку. Для прихованого перетину водної перепони зловмисники використовували моторний човен, який запускали лише у нічний час доби", - йдеться в дописі.

У Львівській області судитимуть 33-річного киянина, який спробував нелегально переправити до Євросоюзу шістьох військовозобов’язаних.

Для цього фігуранти незаконно внесли своїх клієнтів до системи Шлях як волонтерів благодійної організації, що займається перевезенням гуманітарної допомоги. Але співробітники СБУ своєчасно викрили злочинні наміри та заблокували їх.

Також на Черкащині розкрито ще одну злочинну групу, яка вивозила ухилянтів за кордон, вдаючись за водіїв міжнародних пасажирських перевезень.

Як писав "Ми-Україна" раніше, спікер Палати представників США Майк Джонсон веде перемовини з Білим домом щодо допомоги Україні. Він планує зустрітися з екс-президентом США Дональдом Трампом.

Головне