СБУ з початку повномасштабного вторгнення затримала понад 50 агентів рф

СБУ з початку повномасштабного вторгнення затримала понад 50 агентів рф

З початку повномасштабного вторгнення СБУ разом із Національною поліцією затримали понад 50 російських агентів, які під виглядом громадських активістів намагалися дестабілізувати ситуацію в Україні та закликали до насильницького захоплення влади.

Про це повідомляє Служба безпеки України в Telegram. 

Згідно з повідомленням СБУ, ці агенти створювали в Україні десятки неформальних об'єднань і рухів, позиціонуючи себе як прибічники “народовладдя”. Їхня мета полягала в тому, щоб із середини підтримати збройну агресію рф, публічно закликаючи до держперевороту.

На цей час понад 30 із затриманих отримали підозру у злочинах проти національної безпеки, а 14 осіб уже відбувають реальні терміни ув'язнення. Наприклад, на Дніпропетровщині було нейтралізовано діяльність керівника прокремлівського осередку та його восьми спільників, які закликали до перевороту у Києві під час підпільних “з'їздів”.

У Запоріжжі викрили п'ять блогерів, які поширювали дезінформацію на замовлення окупантів через свої Телеграм- та Ютуб-канали, дискредитуючи ТЦК та українських військових.

У Хмельницькому засуджено двох поплічників рф, які проводили відеоконференції з російськими пропагандистами, закликаючи до насильницького захоплення влади. На Львівщині затримали ще двох агентів, які публічно вихваляли путіна та окупантів.

СБУ продовжує розслідування за десятками фактів для притягнення винних до відповідальності, заходи проводяться під процесуальним керівництвом прокуратури.

Як писали “Ми-Україна” раніше, Служба безпеки України затримала в Одесі 63-річного чоловіка, який шпигував на користь росії, передаючи інформацію про пересування мобільних груп ППО та підрозділів ОШБ "Лють", що діють на півдні України.

Головне