СБУ викрила зрадника, який намагався допомогти окупантам знищити ППО Харкова

СБУ викрила зрадника, який намагався допомогти окупантам знищити ППО Харкова

Співробітники Служби безпеки України викрили та затримали 30-річного мешканця селища Безлюдівка, який збирав та передавав представнику ФСБ рф інформацію про розташування українських сил оборони та ППО у Харківській області.

Про це повідомляє Харківська обласна прокуратура у Telegram.

Зловмисник, перебуваючи у безробітті, наприкінці 2023 року через месенджер Telegram налагодив зв'язок з представником російської спецслужби.

Фігурант, об'їжджаючи передмістя Харкова, приховано фіксував локації розташування Сил оборони та сил ППО, а потім передавав цю інформацію ворогу.

Ці дані окупанти могли використовувати для прицільного вогневого ураження позицій українських захисників та підриву оборони обласного центру.

Варто зазначити, що за свою "роботу" на ворога зловмисник не отримував жодної винагороди.

Крім того, чоловік не приховував від представника ФСБ рф свої анкетні дані, а навіть надіслав йому фото повістки, яку отримав від українського військкомату.

Співробітники СБУ викрили зловмисника та затримали його.

Наразі йому повідомлено про підозру за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану. Та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Триває досудове розслідування.

Як повідомляли “Ми-Україна” раніше, російське окупаційне військо продовжує щоденно тероризувати мирні міста та села Харківщини обстрілами. За підсумками доби 17 травня через агресію рф в області загинуло двоє людей, ще дев'ять осіб зазнали травмувань.

Головне