СБУ викрила в’язня-агента ФСБ, який мав допомагати російським ДРГ на півночі

СБУ викрила в’язня-агента ФСБ, який мав допомагати російським ДРГ на півночі

Служба безпеки України розкрила випадок співробітництва в'язня з ФСБ, який після звільнення з тюрми мав допомагати російським спецслужбам на півночі України.

Про це пише пресслужба СБУ.

За даними відомства, у виправній колонії на Житомирщині виявлено в'язня, який співпрацював з ФСБ, вербуючи інших засуджених для провокаційних дій проти України. Спроби рекрутування спрямовувалися на ув'язнених, які закінчували свої терміни покарання. Головний фігурант також мав намір вийти на волю незабаром.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не хочеться вірити, але торги за нашою спиною

Після виходу на волю вони мали розподілитись по різних областях, щоб слідкувати за рухом українських військ на прикордонні. Один із їхніх завдань було зібрати інформацію про охорону об'єктів критичної інфраструктури, зокрема водопроводів та енергопідприємств, щоб спланувати маршрути російських диверсійних груп.

Фігурант був завербований російською спецслужбою, коли він відбував покарання на тимчасово окупованій території Луганської області. Після цього його перевели до установи на контрольну Україні територію. Після звільнення він мав зв'язатися з кураторами з ФСБ та виконати їхні завдання.

Наразі в'язню-агенту ФСБ повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України. Йому загрожує до 15 років ув'язнення.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, від початку року рф запустила по Україні 1000 ракет та майже 2800 дронів.

Головне