СБУ викрила схему ухилення від мобілізації: 5000 доларів за виїзд

СБУ викрила схему ухилення від мобілізації: 5000 доларів за виїзд

Ексчиновниця організувала механізм втечі ухилянтів під виглядом водіїв гуманітарних вантажів під час перебування на посаді у Волинській ОВА. Вартість такої “послуги” складала до 5 000 доларів США з одного клієнта.

Про це повідомляє СБУ у Telegram-каналі.

Служба безпеки України ліквідувала нову схему ухилення від мобілізації та нелегального виїзду за кордон чоловіків призовного віку, пов'язану з колишньою заступницею голови Волинської обласної військової адміністрації.

До реалізації “схеми” залучили директора місцевого благодійного фонду, який забезпечував військовозобов'язаних водійськими документами для міжнародних рейсів. Такі документи дозволяли ухилянтам виїжджати за кордон як "волонтерам", а їхні дані вносилися до інформаційної системи "Шлях".

Ексзаступниця організувала групу з семи спільників для пошуку клієнтів і передачі грошей. Під час обшуків у помешканнях фігурантів були вилучені мобільні телефони та ноутбуки з доказами незаконної діяльності.

 

Наразі ексчиновниці та її спільникам повідомлено про підозру за статтями Кримінального кодексу України, зокрема за створення і керівництво злочинною спільнотою або організацією, а також участь у ній, перешкоджання законній діяльності Збройних сил України, вчинене групою осіб за попередньою змовою, та незаконне переправлення осіб через державний кордон України, вчинене злочинною організацією.

Експосадовець перебуває під вартою. Зловмисникам загрожує до 12 років тюремного ув'язнення з конфіскацією майна.

Як повідомляв "Ми-Україна", прикордонний наряд затримав чоловіка, який намагався незаконно перетнути кордон, переодягнувшись у військову форму.

Головне