СБУ викрила п'ятьох зрадників, які допомагали окупантам штурмувати Сіверськ

СБУ викрила п'ятьох зрадників, які допомагали окупантам штурмувати Сіверськ

Служба безпеки України оголосила про підозру п'ятьом зрадникам, які воювали проти Сил оборони України на східному фронті. 

Про це повідомляє СБУ в Telegram. 

Ці особи, серед яких є жителі Донецької, Луганської та Харківської областей, вступили до окупаційних військ рф та брали участь у бойових діях проти українських захисників.

У червні 2024 року зрадники разом з окупантами намагалися прорватися до Сіверська та Торецька на Донеччині. Їхні плани були зірвані українськими військовими, які знищили більшість штурмових груп противника, а інших взяли в полон.

Серед затриманих - снайпер з 85-ї мотострілецької бригади рф, який брав участь у захопленні Попасної та штурмі Сіверська. Також затримано командира відділення та водія з четвертої мотострілецької бригади рф, які воювали за Сєвєродонецьк та штурмували позиції ЗСУ біля Білогорівки та Золотарівки.

Четвертий зрадник - кулеметник з 132-ї мотострілецької бригади рф, який обстрілював українських захисників біля Торецька.

П'ятий зрадник - житель Харківщини, який у червні 2024 року виїхав до Москви, де уклав контракт з міноборони рф. Його направили до 59-го штурмового взводу другого танкового полку рф, де він брав участь у штурмі Тернів на Донеччині.

Всім п'ятьом зрадникам оголошено про підозру за статтею 111 ККУ (державна зрада) та статтею 111-1 ККУ (участь у незаконних збройних формуваннях). Їм загрожує довічне ув'язнення.

Заходи з викриття зрадників проводились за процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури.

Як писали "Ми-Україна" раніше, у Києві викрили двох диверсантів, які підпалювали обладнання критичної інфраструктури та автомобілі військових.

Головне