СБУ викрила колаборантку, яка передавала окупантам розвідданні про позиції ЗСУ

СБУ викрила колаборантку, яка передавала окупантам розвідданні про позиції ЗСУ

За матеріалами Служби безпеки України засудили на 13 років ув’язнення мешканку Покровського району, яка зливала російським окупантам інформацію про дислокацію українських військ.

Про це повідомляє СБУ в Telegram. 

Зловмисниця, використовуючи заздалегідь обумовлений шифр, передавала російській розвідку інформацію через “зв’язкового” бойовика рф, дані про розташування опорних пунктів та вогневих позицій ЗСУ в районі Покровська. Її особливо цікавили місця зосередження українських підрозділів поблизу однієї з ключових доріг, що забезпечує логістику міста з передовою.

Отримані розвіддані окупанти використовували для планування та здійснення обстрілів українських позицій.

Співробітники СБУ задокументували злочинну діяльність фігурантки та затримали її у березні 2023 року. Під час обшуку в її помешканні вилучено мобільний телефон та комп’ютер, які вона використовувала для зв’язку з бойовиком.

Суд визнав жінку винною за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність) та засудив до 13 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Служба безпеки України заблокувала “схему для ухилянтів”, які діяла у різних регіонах України.

Головне