СБУ викрила інформатора на Харківщині, якого росіяни завербували через чат знайомств

СБУ викрила інформатора на Харківщині, якого росіяни завербували через чат знайомств

Служба безпеки України викрила чергового ворожого інформатора, завербованого росіянами через популярний месенджер для знайомств. Зловмисником виявився безробітний житель міста Дергачі, розташованого неподалік Харкова, інформує прес-центр СБУ.

За даними слідства, в травні 2024 року на чоловіка, ідейного прихильника рашизму, вийшла громадянка російської федерації, яка представилася журналісткою, зацікавленою в розповідях місцевих мешканців про події на Харківщині. Насправді ж ця дівчина виконувала роль зв'язкової між підозрюваним та російськими спецслужбами.

Чоловік, потрапивши під вплив своєї нової "подруги", почав збирати та передавати окупантам цінну інформацію про розташування та діяльність Сил оборони України в регіоні. Зокрема, він обходив місто Дергачі та приховано фотографував місця базування українських військових.

"За її вказівками фігурант обходив північні території Харківського району, де приховано фіксував місця найбільшого зосередження особового складу Сил оборони", - вказано у повідомленні.

Завдяки оперативній роботі СБУ, діяльність інформатора була викрита та припинена. Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. Зловмиснику загрожує до восьи років позбавлення волі за державну зраду та шпигунство на користь країни-агресора.

Нагадаємо, раніше СБУ та Національна поліція затримали групу зловмисників, які на замовлення російських спецслужб планували підпалювати автомобілі військовослужбовців ТЦК у Дніпрі. Для реалізації своїх планів фігуранти збиралися використовувати саморобні запалювальні засоби, зокрема "коктейлі Молотова".

Як писав "Ми-Україна" раніше, днями спецслужби затримали агента ФСБ рф, який коригував удари по Каховському водосховищу.

Головне