СБУ викрила агентурну групу ФСБ рф, яка збиралася завдати удару по залізниці Одещини

СБУ викрила агентурну групу ФСБ рф, яка збиралася завдати удару по залізниці Одещини

Співробітники Служби безпеки України викрили та затримали агентурну групу ФСБ рф, яка вела розвідувально-підривну діяльність на Одещині. Їхньою метою було дестабілізувати ситуацію в регіоні, зокрема, завдати шкоди залізничній інфраструктурі.

Про це повідомляє СБУ у Telegram.

За даними слідства, до складу групи входили двоє місцевих жителів, очільником групи був одесит, інструктор з рукопашного та ножового бою, який в минулому був одним з активістів одеського “Антимайдану”. Він особисто перебував на зв'язку з представниками ФСБ рф та отримував від них інструкції. Його близький родич також був втягнутий у злочинну діяльність.

Зловмисники, за завданням ФСБ фотографували та передавали ворогу координати об'єктів залізничної інфраструктури Одещини. Планували диверсії з метою унеможливити рух потягів на певних ділянках. Займалися інформаційно-підривною діяльністю проти України: адміністрували групу в соцмережах, де збирали кошти для бойовиків “Л/ДНР”, поширювали пропагандистські матеріали, що закликали до захоплення влади та зміни меж території України.

Очільнику групи оголошено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) та ч. 1 ст. 258-3 (терористична діяльність).

Його родичу інкримінується ч. 2 ст. 114-2 ККУ (неповідомлення про підготовку або вчинення тяжкого злочину).

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Франція та Німеччина мають намір цього тижня оприлюднити плани співпраці щодо зміцнення протиповітряної оборони Європи

Головне