СБУ викрила агента ФСБ, який збирав інформацію про українських військових на Волині

СБУ викрила агента ФСБ, який збирав інформацію про українських військових на Волині

Служба безпеки України спільно з Держприкордонслужбою викрила та затримала прикордонника, який працював на ФСБ. Зловмисник збирав інформацію про Сили оборони на північних рубежах Волині.

Про це повідомляє СБУ у Telegram.

Агент ФСБ, яким виявився контрактник та керівник відділення місцевого прикордонного загону, намагався встановити локації укріпрайонів та орієнтовну чисельність українських військ, які обороняють прикордоння з Білоруссю. Крім того, він намагався передати координати складів із озброєнням та боєприпасами ЗСУ на території регіону.

За виконання завдання окупанти обіцяли “евакуювати” агента до росії та влаштувати до лав окупаційних військ.

СБУ завчасно перехопила інформацію про злочинну діяльність агента та задокументувала його дії.

На фінальному етапі спецоперації контррозвідники СБУ затримали зрадника.

Під час обшуку в його помешканні та на робочому місці вилучено мобільний телефон та комп'ютер, які він використовував для зв'язку з куратором з ФСБ.

За даними слідства, агент був завербований дистанційно співробітником ФСБ Олексієм Добрицьким, який перебуває у тимчасово окупованому Луганську.

Наразі зловмиснику оголошено підозру за державну зраду, вчинену в умовах воєнного стану ( ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України ) . Йому загрожує довічне ув'язнення.

Спецоперацію проведено співробітниками СБУ у Волинській області спільно з підрозділом власної безпеки Держприкордонслужби за процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону.

Як писали "Ми-Україна" раніше, за матеріалами Служби безпеки України,  агента ФСБ, який коригував ракетні удари по Одесі, було ув’язнено на 15 років.

Головне