СБУ та правоохоронці ЄС перекрили канал контрабанди іранського героїну до Євросоюзу

СБУ та правоохоронці ЄС перекрили канал контрабанди іранського героїну до Євросоюзу

Служба безпеки України та правоохоронці Європейського Союзу перекрили канал контрабанди іранського героїну до країн ЄС. Про це повідомила пресслужба СБУ в Telegram-каналі.

Як зазначається, українське відомство працювало з правоохоронними органами з Румунії і Німеччини. При цьому комплексні заходи тривали понад рік, тож в результаті вдалося перекрити канал руху важких наркотиків та затримати організатора наркотрафіку. Так, спецоперація почалась у вересні минулого року.

Тоді Служба безпеки та Нацполіція затримали в Одесі двох іноземних наркокур’єрів. Чоловіки хотіли транзитом через Україну переправити до Західної Європи близько 186 кг героїну з Ірану. Наркокур'єри намагалися приховати наркотики у коробках з подвійним дном, де перевозили 16 тонн фініків. Вартість тієї "партії" героїну досягла 11 млн доларів за цінами чорного ринку.

Обидва затриманих входять до складу великого транснаціонального наркоугруповання. Аби викрити організатора банди, який проживав в одній із країн ЄС, українську правоохоронні органи провели низку оперативних та слідчих дій у взаємодії з партнерами з Європи. Таким чином вони змогли встановити місцезнаходження головного фігуранта, задокументувати злочинні дії і затримати.

Організатор розробив маршрут переправлення героїну морем через порт в Одесі, а після початку повномасштабного вторгнення в рф використовував румунські порти. Так зловмисники змогли переміщувати "продукцію" суходолом.

Зараз розслідування триває у Румунії. Двом "кур’єрам", яких затримали в Україні торік, повідомили про підозру за ч. 3 ст. 305 Кримінального кодексу України (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів або фальсифікованих лікарських засобів в особливо великих розмірах). Їм обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Чоловікам загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

сбу1.jpg (159 KB)

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, в Україні за час повномасштабної війни рівень злочинності знизився на 15%.

Головне