СБУ та поліція затримали злочинців, які намагалися підпалити релейні шафи на замовлення рф у Чернівцях

СБУ та поліція затримали злочинців, які намагалися підпалити релейні шафи на замовлення рф у Чернівцях

Служба безпеки України та Національна поліція затримали трьох зловмисників у Чернівцях, які намагалися підпалити релейні шафи Укрзалізниці на замовлення російських спецслужб.

Про це повідомляє СБУ в Telegram.

За матеріалами слідства, двоє з фігурантів рідні брати, третій їхній знайомий. Завербовані вони були  через Телеграм-канали, де шукали “легкого заробітку”.

Першим завданням від російського куратора стало нанесення провокативних графіті в місті. Після цього зловмисники отримали нове завдання - підпалювати релейні шафи, щоб зірвати залізничний рух на Буковині. Вони здійснили перший підпал та залучили до наступного свого знайомого.

Правоохоронці запобігли подальшим злочинам і затримали всіх трьох зловмисників “на гарячому”. Під час обшуків у їхніх помешканнях вилучено мобільні телефони з доказами співпраці з рф.

Затриманим повідомлено про підозру у вчиненні диверсії за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 28 і ч. 2 ст. 113). Фігуранти перебувають під вартою, їм загрожує довічне ув’язнення. 

Спецоперацію проводили співробітники СБУ в Чернівецькій області та Нацполіція під керівництвом Чернівецької обласної прокуратури.

Як писали “Ми-Україна” раніше, контррозвідка СБУ викрила агентурну групу російської воєнної розвідки, що діяла на Запоріжжі, готуючи координати для ударів по об’єктах військової та критичної інфраструктури.

Головне