СБУ та Нацполіція затримали трьох підпалювачів, що діяли на замовлення рф у Тернополі та Черкасах

СБУ та Нацполіція затримали трьох підпалювачів, що діяли на замовлення рф у Тернополі та Черкасах

Служба безпеки України та Національна поліція затримали трьох поплічників ворога, які підпалювали службові автомобілі Сил оборони в Україні.

Про це повідомляє СБУ в Telegram.

Затримання відбулось у Черкасах та Тернополі. У Черкасах “по гарячих слідах” був затриманий 18-річний студент, який підпалив військовий позашляховик за допомогою легкозаймистої суміші на замовлення рф. Хлопець зафіксував загоряння на камеру та відправив відео російському куратору, сподіваючись на фінансову винагороду, однак натомість отримав підозру за ч. 1 ст. 114-1 (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період) Кримінального кодексу України. Йому загрожує до восьми років тюрми.

У Тернополі затримано ще двох зловмисників, місцевих жителів, які діяли у складі злочинної групи. Вони шукали можливості швидкого заробітку у Телеграм-каналах, де зв'язалися з представником російських спецслужб. Обіцяні гроші за серію підпалів їм не дісталися, оскільки правоохоронці затримали їх після першого підпалу. У фігурантів вилучено мобільні телефони, використані для організації підривної діяльності.

Обом чоловікам повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 114-1 (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України, і їм також загрожує до восьми років позбавлення волі. 

Комплексні заходи проводили співробітники СБУ у Тернопільській та Черкаській областях за процесуального керівництва обласних прокуратур.

Як писали “Ми-Україна” раніше, Служба безпеки України та ДБР нейтралізували оперативно-бойову групу воєнної розвідки рф в Одесі, яка готувала силове захоплення влади в Одесі.

Головне