СБУ та НАБУ викрили екс-очільника Укренерго на корупції при закупівлі бронежилетів

СБУ та НАБУ викрили екс-очільника Укренерго на корупції при закупівлі бронежилетів

Служба безпеки України спільно з Національним бюро антикорупційних розслідувань викрили на корупції при закупівлі бронежилетів колишнього високопосадовця ПрАТ “НЕК “Укренерго”.

Про це повідомляє СБУ у Telegram. 

Як встановили правоохоронці, навесні 2022 року екскерівник одного з Департаментів держпідприємства організував закупівлю бронежилетів для співробітників енергокомпанії за штучно завищеною вартістю.

Для реалізації оборудки він залучив афілійовану комерційну структуру, яка навіть не мала дозвільних документів та ліцензій на виробництво військової амуніції. Крім того, “підрядники” ніколи не займались виготовленням бронежилетів.

“За даними слідства, у цієї фірми експосадовець Укренерго придбав за державні кошти партію відповідного спорядження за удвічі завищеною сумою. Таким чином це призвело до бюджетних збитків у понад 10 млн грн”, - йдеться у повідомленні.

Наразі йому повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем, якщо воно спричинило тяжкі наслідки). Вирішується питання щодо обрання йому міри запобіжного заходу.

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Фігуранту загрожує до 6 років позбавлення волі.

Комплексні заходи проводились за процесуального керівництва Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Як писали "Ми-Україна" раніше, у Києві затримали чотирьох чоловіків, які напали на жінку, зловмисники розпилили їй на обличчя сльозогінний газ та відібрали 3 мільйона гривень.

Головне