СБУ повідомила про підозру російському генералу, який командував бомбардуванням Маріуполя

СБУ повідомила про підозру російському генералу, який командував бомбардуванням Маріуполя

Служба безпеки України повідомила про підозру російському генералу Миколі Гостєву. Слідство стверджує, що за його наказами окупанти завдавали ракетно-бомбових ударів по Маріуполю.

Про це пише пресслужба СБУ.

"На період з 24 лютого до кінця травня 2022-го року він командував підпорядкованими йому підрозділами російської авіації, які брали участь у захопленні частини території Донецької області. Саме за наказом Гостєва рашисти здійснювали масовані ракетно-бомбові удари по цивільній інфраструктурі Маріуполя", - йдеться у повідомленні.

За інформацією слідства, російські атаки на Маріуполь призвели до загибелі цивільних, зокрема дітей, руйнування будинків, лікарень тощо. Тоді окупанти використовували ракети класу «повітря — земля» й авіаційні бомби, серед них були й заборонені фосфорні боєприпаси.

Генерал армії рф також особисто командував підрозділами бойової авіації, що підтримували наземні російські угруповання під час штурму українських міст на Донеччині.

Гостєву повідомили підозри за кримінальне правопорушення, вчинене групою людей за змовою (ч. 2 ст. 28), посягання на територіальну цілісність України, яке призвело до загибелі людей (ч. 3 ст. 110), і за ведення агресивної війни (ч. 2 ст. 437). Йому загрожує до 15 років увʼязнення.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, в АРМА вирішили передати понад 100 АЗС російської “Татнафти” в управління “Укрнафті”.

Головне