СБУ повідомила про підозру "директорці школи", яка продовжувала російську освіту на Луганщині

СБУ повідомила про підозру

Служба безпеки України оголосила підозру жінці, яка на посаді "директора школи" проваджувала російську освіту на тимчасово окупованих територіях Луганщини. Про це повідомляє управління СБУ в Тернопільській області.

Відомо, що зрадницею виявилася 50-річна жителька Старобільського району. До повномасштабного вторгнення росії на територію України жінка працювала директоркою Мусіївського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів.

"Після захоплення села загарбниками вона добровільно приєдналася до органів окупаційної влади "адміністрації Міловського району Луганської народної республіки", яка повторно призначила її директором навчального закладу, на той час вже перейменованого на російський манір у "государственное общеобразовательное учреждение Луганской народной республики "Мусиевский учебно-воспитательный комплекс", - йдеться у повідомленні.

Колаборантка продовжувала стандарти освіти росіян у навчальному закладі. 

"Для цього вона зобов’язала підлеглих вести навчання і виховання дітей російською мовою, а також запровадила обов’язкове викладання нових навчальних предметів: "русский язык", "разговоры о важном", "литературное чтение" тощо", - зазначила прес-служба СБУ. 

Зазначається, що силовики оголосили підозру у колабораційній діяльності (ч. 3 ст. 111-1 ККУ). За пропаганду та впровадження російських стандартів у закладі освіти. Жінці загрожує до трьох років позбавлення волі.

Нагадаємо, що СБУ затримала коригувальника російського ракетного удару по Краматорську, в результаті трагедії загинуло 10 осіб, ще 61 особа отримала поранення. 

Як писав “Ми-Україна” раніше, СБУ повідомила про підозру семи пропагандистам окупаційного телеканалу “Таврія” та їхньому російському куратору Олександру Малькевичу.

Головне