СБУ повідомили про підозру генералу Росгвардії, який керував розгонами мітингів у Херсоні

СБУ повідомили про підозру генералу Росгвардії, який керував розгонами мітингів у Херсоні

Генерал-лейтенанту Росгвардії Володимиру Спиридонову висунуто підозру у військових злочинах на території України. Про це повідомили в СБУ.

За даними слідства, він брав активну участь в окупації Херсонської області на початку повномасштабного вторгнення та керував придушенням місцевого руху опору.

Під його командуванням чотири тактичні групи російських сил розганяли мирні протести в Херсоні та інших населених пунктах області.

Сотні учасників акцій протесту були незаконно ув'язнені та піддані тортурам у російських в'язницях з метою придушення опору окупаційному режиму.

Спиридонову інкримінують планування, підготовку, розв'язування та ведення агресивної війни за попередньою змовою групою осіб.

Для розгону фігурант задіяв чотири тактичні групи, загін спецпризначення та оперативний підрозділ Південного округу військ Росгвардії, де він був заступником командувача.

"У катівнях до постраждалих застосовували численні тортури, якими рашисти намагалися зламати опір кремлівському режиму", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, національна Гвардія України отримала партію спеціальних броньованих бронемашин (СБА) "Новатор-2". Про це йдеться в офіційному повідомленні компанії "Українська бронетехніка".

Як писали "Ми-Україна" раніше, російські окупанти атакували Антонівку на Херсонщині за допомогою дрона. Внаслідок атаки троє людей отримали поранення різного ступеню важкості.

Головне