СБУ повідомила про підозру заступнику міністра оборони рф

СБУ повідомила про підозру заступнику міністра оборони рф

Служба безпеки України зібрала доказову базу щодо заступника міністра оборони рф Олексія Криворучка, який відповідає за постачання російських військ у війні проти України.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Згідно з їх даними, Криворучко брав участь у плануванні та здійсненні повномасштабного вторгнення рф на територію України. Він надавав окупаційним угрупованням зброю та боєприпаси, вироблені російськими військово-промисловими комплексами.

Зокрема, встановлено, що Криворучко особисто керує постачанням російській армії керованих авіабомб і балістичних ракет "Іскандер", які використовуються для ударів по цивільній інфраструктурі України.

На підставі зібраних доказів СБУ повідомила Криворучка про підозру за ч. 2 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 437 Кримінального кодексу України.

Оскільки підозрюваний перебуває на території РФ, тривають заходи щодо його притягнення до відповідальності за злочини проти українських громадян.

Нагадаємо, співробітники Служби безпеки України виявили колаборанта серед військовослужбовців ЗСУ, який під час окупації Херсонщини працював охоронцем у російській катівні. Після звільнення правобережжя Херсонщини зловмисник переховувався, а згодом мобілізувався до ЗСУ, сподіваючись уникнути правосуддя. 

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Європейський Союз запровадив санкції проти колишнього нардепа України Віктора Медведчука та видання Voice of Europe. 

Головне