СБУ повідомила про підозру російському пропагандисту за вербування кримських школярів до армії окупантів

СБУ повідомила про підозру російському пропагандисту за вербування кримських школярів до армії окупантів

Служба безпеки України викрила та заочно оголосила про підозру російському пропагандисту Сергію Гаврильчуку, який масово залучав кримських школярів до мілітарної організації “Юнармія”.

Про це повідомляє СБУ у Telegram.

Перебуваючи на посаді керівника “регіонального штабу “Юнармії" у тимчасово окупованому Криму, Гаврильчук віддавав розпорядження директорам шкіл направляти своїх учнів до цієї установи.

Інструктори “Юнармії” не лише ідеологічно налаштовують дітей проти України, а і навчають їх тактиці ведення бою, проводять з ними вогневу та розвідувально-диверсійну підготовку.

Наприкінці навчального року старшокласники складають “іспит”, за результатами якого Гаврильчук особисто вербує “випускників” до Збройних сил рф.

Таким чином пропагандист виконував завдання Кремля щодо поповнення особовим складом окупаційних угруповань, які воюють проти Сил оборони України.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ заочно повідомили Гаврильчуку про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни);
  • ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, запереченнязбройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

 

Тривають комплексні заходи для притягнення зловмисника до відповідальності за злочини проти українців.

Розслідування проводили співробітники СБУ в АР Крим за процесуального керівництва прокуратури в АР Крим та міста Севастополя.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, ДБР та СБУ викрили повідомили про підозру командувачу регіонального управління сил територіальної оборони "Південь", якого звинувачують у тому, що він примусив військовослужбовців будувати його приватний маєток на Одещині.

Головне