СБУ повідомила про підозру продюсеру Юрію Бардашу, який втік до росії

СБУ повідомила про підозру продюсеру Юрію Бардашу, який втік до росії

Продюсеру Юрію Бардашу оголосили підозру, він втік до росії та закликає до захоплення Києва і Харкова. Про це повідомили в СБУ.

Служба безпеки зібрала доказову базу на продюсера і музиканта Юрія Бардаша, який виправдовує війну рф проти України.

Бардаш регулярно публікує антиукраїнські дописи на сторінках власного Телеграм-каналу із загальною аудиторією майже 50000 користувачів.

"Не асоціюючи себе з Україною, він отримав паспорт держави-агресора та цинічно похизувався цим у соціальних мережах", - пише Офіс генпрокурора.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки заочно повідомили Бардашу про підозру за чотирма статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 109 (публічні заклики до насильницької зміни конституційного ладу, а також розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій);
  • чч. 1, 2 ст. 110 (розповсюдження матеріалів із закликами до зміни меж території на порушення порядку, встановленого Конституцією України);
  • ст. 436 (пропаганда війни);
  • ч. 1, ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Зараз він переховується від правосуддя на території росії, тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності за злочини проти нашої держави.

Нагадаємо, росія блокує обміни полоненими та відмовляється повертати в Україну тіла загиблих захисників. Про це повідомив керівник Секретаріату Координаційного штабу Богдан Охріменко.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Верховна Рада на своєму засіданні у повторному другому читанні не проголосувала за закон щодо адміністративної відповідальності за порушення комендантської години та повністю його відхилила. Про це повідомив нардеп від фракції "Голос" Ярослав Железняк.

Головне