СБУ повідомила підозру військовому рф, який зґвалтував жінку на Харківщині

СБУ повідомила підозру військовому рф, який зґвалтував жінку на Харківщині

Служба безпеки України зібрала доказову базу та заочно повідомила про підозру воєнному злочинцю з окупаційних угруповань рф. Який під час окупації Харківської області зґвалтував жінку. Ним виявився Максим Лянченко, мешканець тимчасово окупованого Донецька.

Про це повідомляє СБУ у Telegram.

Ще до початку повномасштабної війни Лянченко добровільно приєднався до лав терористичних угруповань “днр”. У березні 2022 року, будучи у складі 115-го полку окупантів, він брав участь у захопленні частини Харківщини.

Під час окупації одного з прикордонних сіл Лянченко вчинив злочин. Він вдерся до помешкання місцевої жительки, де жорстоко її побив, а потім зґвалтував. Погрожуючи розправою, він заборонив їй розповідати про те, що сталося.

Напередодні звільнення села від окупантів Лянченко разом зі своїм угрупованням втік з Харківщини.

Завдяки злагодній роботі співробітників СБУ в Харківській області та обласної прокуратури вдалося зібрати достатньо доказів для заочного пред'явлення Лянченку підозри у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 ККУ).

Наразі тривають заходи з метою встановлення його місцеперебування та притягнення до відповідальності за скоєні злочини.

Як писали "Ми-Україна" раніше, контррозвідка Служби безпеки затримала ще одного російського агента, який шпигував за Силами оборони на Донеччині.

Головне