СБУ повідомила підозру очільнику “митниці ДНР” за допомогу постачання танків рф на фронт

СБУ повідомила підозру очільнику “митниці ДНР” за допомогу постачання танків рф на фронт

Служба безпеки України повідомила про підозру Володимиру Боєнку, очільнику окупаційної “митниці ДНР”, за колабораційну діяльність. Він надав росіянам тисячі квадратних метрів складів для перекидання танків та іншої важкої техніки на фронт.

Про це повідомляє СБУ в Telegram.

Колишній український митник Володимир Боєнко, який перейшов на бік окупантів, забезпечує росіян логістичною підтримкою на тимчасово окупованих територіях Донеччини. За даними СБУ, він передав російським військовим великі складські приміщення, які тепер використовуються для переправлення танків та іншої бронетехніки на лінію фронту.

Слідство встановило, що Боєнко, будучи заступником начальника східного регіонального управління Державної митної служби України, зрадив державу у 2014 році і почав співпрацювати з терористами “ДНР”. Згодом він очолив окупаційну “митницю” в Донецьку.

Наразі СБУ заочно повідомила Боєнку про підозру за колабораційну діяльність (ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України). Тривають заходи для його притягнення до відповідальності.

Розслідування проводили співробітники СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури.

Як писали “Ми-Україна” раніше, співробітники СБУ викрили та затримали настоятеля одного з харківських храмів УПЦ (Московського патріархату), який працював на ворога. Священнослужитель збирав для росіян інформацію про графіки та маршрути руху ешелонів ЗСУ на Харківщині.

Головне