СБУ попереджає про ворожі ІПСО з боку рф щодо ситуації в Курській області

СБУ попереджає про ворожі ІПСО з боку рф щодо ситуації в Курській області

Служба безпеки України заявила про фіксацію спроб російських спецслужб використовувати події в Курській області для безпідставних звинувачень українських військових у воєнних злочинах.

Про це повідомляє СБУ в Telegram.

Російські спецслужби намагаються використати ситуацію в Курській області для дискредитації Збройних Сил України, звинувачуючи українських захисників у воєнних злочинах. За даними СБУ, російська сторона створює та поширює фейкові повідомлення, які не мають жодного зв’язку з реальністю.

СБУ також застерігає, що найближчим часом росія може вдатися до інсценування злочинів проти цивільного населення Курської області, щоб згодом звинуватити в їх скоєнні українську сторону. Проте СБУ наголошує, що такі спроби є марними і не вплинуть ані на наступальні дії ЗСУ, ані на позицію міжнародних партнерів України.

Українські Сили оборони неухильно дотримуються правил та звичаїв ведення війни, що вже доведено на міжнародному рівні. 

“Українські воїни неухильно наближають Перемогу України. І жодні ворожі ІПСО не стануть цьому на заваді”, - йдеться у повідомленні. 

Як писали “Ми-Україна” раніше, міністерство оборони росії оприлюднило відео, що нібито демонструє успіхи російської армії в боях на курському напрямку в боях з українськими військовими.

Головне