СБУ отримала нові докази щодо удару по "Охматдиту" ворожою ракетою

СБУ отримала нові докази щодо удару по

Служба безпеки України встановила нові докази, які підтверджують, що росія ударила ракетою Х-101 по території дитячої лікарні "Охматдит". Про це повідомляє пресслужба СБУ.

"Зокрема, на місці трагедії знайдено уламок двигуна крилатої ракети Х-101. Окрім того, слідчі СБУ виявили: уламок механізму розкриття крил ракети Х-101; уламок блоку постановки завад ракети Х-101; середню частину корпусу крилатої ракети Х-101 (на фото під завалами); обтікач хвостового відсіку та уламок гідроблока крилатої ракети Х-101; уламки кожуха двигуна крилатої ракети Х-101 із відображенням інвентарного (внутрішня сторона) та серійного номерів (зовнішня сторона), фото яких ми офіційно публікували вчора", – йдеться у повідомленні.

Силовики розповіли, що росія цілеспрямовано атакувала дитячу лікарню. 

"Підтверджують цілеспрямований ракетний удар РФ у тому числі: характер руйнувань (повністю знищено двоповерховий корпус лікарні, навколишні будівлі мають значні ушкодження), притаманний саме для бойової частини Х-101 (400 кг). Руйнування в жодному разі не могли бути спричинені ЗРК NASAMS, бойові частини ракет до якої приблизно в 20 разів менш потужні", - додали в СБУ.

Нагадаємо, що Служба безпеки України встановила, що удар по дитячій лікарні “Охматдит” з боку окупантів, був виконаний за допомогою стратегічної крилатої-ракети Х-101.

Як писали "Ми-Україна" раніше, міністр внутрішніх справ Ігор Клименко розповів, що у Києві на території дитячої лікарні "Охматдит" завершили аварійно-рятувальні роботи

Головне