СБУ опублікувала нові докази у справі про хабар заступника міністра енергетики

СБУ опублікувала нові докази у справі про хабар заступника міністра енергетики

Служба безпеки України опублікувала перехоплені розмови, які підтверджують участь заступника міністра енергетики України в корупційній схемі з хабарем у 500 тисяч доларів США. 

Про це повідомляє СБУ в Telegram.

За даними СБУ, чиновник обіцяв керівникам державних підприємств Львівсько-Волинського вугільного басейну безперешкодний доступ до гірничо-видобувного обладнання з шахт прифронтової Донеччини.

“Мова йде про унікальне та дефіцитне устаткування однієї з державних вугільних компаній, яка розташована у межах найгарячішого напрямку східного фронту – Покровському”, - йдеться в повідомленні. 

Раніше СБУ, НАБУ, за процесуального керівництва Спеціалізована антикорупційна прокуратура і Київська обласна прокуратура, за сприяння Міністра енергетики України, викрили цю корупційну схему і затримали чотирьох осіб. Всі затримані наразі мають обрані запобіжні заходи.

Як писали “Ми-Україна” раніше, слідчі встановили, що посадовці різних рівнів організували схему розкрадання коштів на закупівлі товарів та послуг для ЗСУ. Кошти витрачалися на закупівлю неякісного обладнання за завищеними цінами. Загалом, держава втратила понад 1,5 мільярда гривень. 28 фігурантів справи вже отримали підозри.

Головне