СБУ оголосила про підозру полковнику рф, який наказав ударити по музею на Харківщині

СБУ оголосила про підозру полковнику рф, який наказав ударити по музею на Харківщині

Служба безпеки України зібрала доказову базу на полковника Івана Панченка, командира 159-го винищувального авіаційного полку ЗС рф, причетного до обстрілів бомбардуванні Національного музею Григорія Сковороди на Харківщині.

Про це повідомляє СБУ в Telegram.

На початку травня 2022 року Панченко віддав наказ на авіаудар по Національному музею Григорія Сковороди на Харківщині, використовуючи винищувач Су-35С та протикорабельну ракету Х-35, що призвело до значних ушкоджень будівлі музею і важкого поранення його працівника.

“За наявними даними, російський полковник продовжує командувати авіаційними ударами по різних регіонах України.”, - йдеться у повідомленні.

Слідчі СБУ заочно повідомили Панченку про підозру за ч. 2 ст. 28 та ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни).

Тривають заходи для його розшуку та покарання, розслідування проводили під процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Служба безпеки України затримала двох агентів ФСБ, які діяли в Одеській та Дніпропетровській областях, коригували ракетно-дронові удари рф по військовій інфраструктурі ЗСУ.

Головне