СБУ оголосила підозру помічнику Путіна та ректору інституту мзс рф

СБУ оголосила підозру помічнику Путіна та ректору інституту мзс рф

Служба безпеки України оголосила підозру ще двом високопосадовцям рф. Йдеться про помічника російського диктатора Володимира Путіна Володимира Мединського та ректора інституту міжнародних відносин міністерства закордонних справ рф Анатолія Торкунова.

"Обидва фігуранти є співавторами російського "підручника з історії для учнів 11 класів". Це видання - обов’язковий елемент навчальної програми в школах рф і на тимчасово окупованій території нашої держави. У книзі повністю сфальсифіковані історичні події щодо становлення Української Державності.

Крім того, на сторінках цього видання автори виправдовують війну росії проти України та воєнні злочини рашистів", - зазначили у СБУ.

У спецслужбі наголосили - і Мединський, і Торкунов часто виступають гостями у ефірах росЗМІ, де висловлюють підтримку війни росії в Україні.

СБУ ініціювала експертизу щодо фігурантів, яка підтвердила факти їхньої підривної діяльності.

На підставі зібраних доказів СБУ заочно оголосила Мединському та Торкунову підозри за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);
  • ч. 2 ст. 28 ч. 3 ст. 436-2 КК України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Нині Служба безпеки вживає заходи для притягнення Мединського та Торкунова до відповідальності.

Як повідомляли "Ми-Україна", Служба безпеки України виявила у церковних лавках УПЦ МП антиукраїнську літературу. Зокрема, проросійські видання, які пропагували релігійну нетерпимість та виправдовували війну рф проти нашої держави.

Головне