СБУ оголосила підозру бойовикам, які брали участь у “м’ясних” штурмах під Роботиним

СБУ оголосила підозру бойовикам, які брали участь у “м’ясних” штурмах під Роботиним

Слідчі Служби безпеки України повідомили про підозру трьом зрадникам, які вчинили злочин проти українських сил на південному фронті. У 2023 році вони добровільно вступили до лав окупаційних угруповань “Шторм” Південного військового округу рф.

Про це повідомляє СБУ у Telegram. 

Зловмисники брали безпосередню участь у жорстоких штурмах, які призвели до загибелі та поранення українських військових. Їхні дії, спрямовані на захоплення українських територій, свідчать про свідоме посягання на суверенітет та територіальну цілісність України.

Українські захисники взяли всіх трьох фігурантів у полон під час боїв у районі населеного пункту Роботине у грудні 2023 року та лютому 2024 року.

Один із бойовиків - мешканець тимчасово окупованого Криму, який відбував покарання за крадіжку у російській тюрмі. Наприкінці 2023 року він, прагнучи "дострокового звільнення", уклав контракт з Міноборони рф та вступив до лав окупаційних військ.

Інший фігурант - житель Севастополя, який, будучи стрільцем у батальйоні "Шторм-Z", облаштовував вогневі позиції та обстрілював опорні пункти ЗСУ.

Третій зрадник - мешканець Джанкойського району Криму, якого мобілізували до десантно-штурмового підрозділу рф. Після бойового навчання на одному з полігонів півострова його передислокували на передову під Роботине.

Двом бойовикам, які особливо активно чинили злочинну діяльність, загрожує довічне ув'язнення.

Як повідомляли “Ми-Україна” раніше, Служба безпеки України викрила та затримала агентурну групу ФСБ, яка готувала координати для масованих авіаобстрілів.

Головне