СБУ оголосила підозру блогеру-колаборанту Борису Рожину

СБУ оголосила підозру блогеру-колаборанту Борису Рожину

Служба безпеки України задокументувала нові злочини блогера-колаборанта Бориса Рожина, автора виразу “ввічливі люди”, яким він називав російські окупаційні угруповання, що захоплювали Крим у 2014 році. Про це повідомляє СБУ.

Наразі Рожин є одним із ключових рупорів Кремля, який підтримує повномасштабну війну росії проти України та виправдовує воєнні злочини російських військ. 

Він закликає до знищення цивільної інфраструктури Харкова та продовження масованих ракетно-бомбових ударів по місту.

За даними СБУ, Рожин поширює антиукраїнський контент під псевдонімом “Colonelcassad” через власні соцмережі, із загальною аудиторією майже 1 мільйон користувачів. Також він публічно підтримує агресора з часу захоплення Криму, де проживав та заробляв фрілансом. Згодом колаборант очолив окупаційне інтернет-видання “Голос Севастополя”, яке поширює кремлівські фейки про війну проти України.

Слідчі СБУ заочно повідомили Рожину про підозру за п'ятьма статтями Кримінального кодексу України:

  • Посягання на територіальну цілісність.
  • Публічні заклики до насильницької зміни конституційного ладу.
  • Пособництво державі-агресору.
  • Колабораційна діяльність.
  • Пропаганда війни. 

 

У 2022 році йому вже повідомили про підозру за виправдовування збройної агресії росії проти України.

Оскільки Рожин переховується на тимчасово окупованій частині України, тривають комплексні заходи, щоб його знайти та покарати. Розслідування проводиться під керівництвом прокуратури АР Крим та міста Севастополя.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Служба безпеки України викрила та заочно оголосила про підозру російському пропагандисту Сергію Гаврильчуку, який масово залучав кримських школярів до мілітарної організації “Юнармія”.

Головне