СБУ оголосила нову підозру голові центробанку рф Набіулліній

СБУ оголосила нову підозру голові центробанку рф Набіулліній

Служба безпеки України оголосила чергову підозру голові російського центробанку Ельвірі Набіулліній за її роль у війні проти України.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Українські правоохоронці зібрали докази, що підтверджують причетність центробанку рф до фінансування російської агресії проти України. Зокрема, Ельвіра Набіулліна знала про плани повномасштабного вторгнення та вживала заходів, щоб сприяти його реалізації.

За інформацією СБУ, Набіулліна змінила стратегію роботи центробанку для уникнення санкцій, фінансування окупаційних угруповань та підтримки економіки країни під час війни. Зазначається, що на рахунках центробанку рф за кордоном заблоковано майже 300 млрд доларів, що можуть бути конфісковані.

"На підставі доказової бази, зібраної СБУ та ОГП, ця сума у перспективі може підлягати конфіскації, як кошти юридичної особи, до якої будуть застосовані заходи кримінально-правового характеру, як це передбачено законодавством", - йдеться у повідомленні.

У рамках розслідування оголосили нову підозру голові центрального банку рф Ельвірі Набіулліній (планування, підготовка, розв’язування та ведення агресивної війни - ч. 2 ст. 437 ККУ).

Варто зазначити, що проти очільниці центробанку Росії Ельвіри Набіулліної вже відкрита кримінальна справа. На початку 2023 року їй оголосили підозру за введення так званої "рубльової зони" на тимчасово окупованій території України. Також проти Набіулліної запровадили санкції США та Велика Британія за війну РФ проти України.

Як писав "Ми-Україна" раніше, українські банки за за перші сім місяців року заробили на 22% більше, ніж за аналогічний період у 2023 році. Сукупний прибуток сягнув 119,44 млрд грн.

Головне