СБУ нейтралізувала злочинну групу, яка тероризувала мешканців Донеччини

СБУ нейтралізувала злочинну групу, яка тероризувала мешканців Донеччини

Служба безпеки України нейтралізувала злочинне угруповання, яке тероризувало мешканців прифронтової Донеччини, затримавши його лідера. 

Про це повідомляє СБУ в Telegram.

У ході спецоперації було встановлено, що банда обкладала підприємців “даниною” і організовувала розбійні напади.

Бандити намагалися розхитати ситуацію в регіоні, посилюючи криміногенну обстановку. Зокрема, задокументовано спробу “вибити” з власника приватного медзакладу пів мільйона доларів, а в разі успіху планували його вбити та закопати тіло.

Зловмисники готували розбійний напад, ретельно слідкуючи за потерпілим і плануючи викрадення. Лідера та учасників затримали під час спроби викрадення. Під час обшуків вилучено гранати, автомат, пістолет, балаклави, лопату, рукавиці, скотч і мобільні телефони з доказами злочину.

Лідеру банди повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 187 КК України (розбій організованою групою в умовах воєнного стану). Зловмисник перебуває під вартою, йому загрожує до 15 років тюрми з конфіскацією майна. Спецоперація проводилась за процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури.

Як писали “Ми-Україна” раніше, на Донеччині за матеріалами СБУ було засуджено до 15 років тюрми мешканця Мирнограда, який передавав російським окупантам координати українських військових об'єктів для прицільних ударів.

Головне