СБУ: На Тернопільщині депутат обіцяв військовим за кошти уникнути ротації на передову

СБУ: На Тернопільщині депутат обіцяв військовим за кошти уникнути ротації на передову

Служба безпеки України затримала депутата на Тернопільщині, який за 6000 доларів допомагав військовим уникнути виконання завдання на передовій. Про це на на сторінці в Facebook повідомила пресслужба СБУ. 

Силоики розповіли, що за гроші зловмисник пропонував іншим мобілізованим "посприяти" в уникненні планових ротацій до зони бойових дій на південному та східному фронтах України.

"Саме з такою "пропозицією" він звернувся до службовця місцевого військкомату, якого мали відправити на передову. За 6 тис. доларів депутат обіцяв військовому, що "вирішить питання" з його керівництвом про "відтермінування" службового відрядження на фронт. До незаконної діяльності посадовець залучив знайомого підприємця як посередника для передачі хабаря", - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці затримали депутата та його спільника під час передачі їм всієї суми хабаря у Тернополі. 

Наразі триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

"Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності. Передусім перевіряється причетність керівництва місцевого військкомату до корупційної схеми. Зловмисникам загрожує до 8 років тюрми з конфіскацією майна", - наголосили в СБУ. 

Зазначається, що зловмисникам оголосили підозру у зловживанні впливом (ч. 3 ст. 369-2 ККУ). Чоловікам обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

Як повідомляли “Ми-Україна”, Служба безпеки повідомила про підозру проросійському блогеру, який, як зазначається, закликав мешканців окупованої Запорізької області співпрацювати з росіянами.

Головне