СБУ на Донеччині затримала агента ГРУ, який готував прорив ворожих військ

СБУ на Донеччині затримала агента ГРУ, який готував прорив ворожих військ

Служба безпеки України викрила та затримала агента Головного управління Генштабу збройних сил рф, який збирав інформацію про українські позиції на Покровському напрямку Донецької області з метою допомоги окупантам у прориві лінії оборони.

Про це повідомляє СБУ у Telegram. 

Зловмисник, виконуючи завдання російських спецслужб, пішки обходив місцевість, де приховано фіксував розташування українських захисників, зосереджуючись на укріпрайонах та бойових позиціях артилерії. Ці дані окупанти планували використовувати для авіаударів, артобстрілів та вилазок ворожих ДРГ.

Завдяки вчасним діям кіберфахівців СБУ плани агресора було викрито, а агента затримано. У нього вилучено мобільний телефон та банківські картки, на які йому надходила “винагорода” від російської спецслужби.

Наразі затриманому оголошено про підозру у державній зраді, вчинений в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 ККУ). Йому загрожує довічне ув'язнення.

Спецоперацію проведено за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Служба безпеки України затримала чергового пособника російських окупантів на Луганщині. Чоловік працював на ворога під час захоплення Сватівського району.

Головне