СБУ ліквідували три схеми ухилянтів: що відомо

СБУ ліквідували три схеми ухилянтів: що відомо

Служба безпеки  України спільно з Національною поліцією ліквідували ще три корупційні схеми ухилення від мобілізації, які діяли у Києві, Черкасах та на Закарпатті. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Силовики зазначили, що поліцейські затримали усіх учасників схем, серед яких очільники двох приватних закладів вищої освіти та посадовці військово-лікарських комісій.

"На Закарпатті правоохоронці затримали ректора та проректора одного з приватних університетів, які без вступних екзаменів зараховували чоловіків на бакалаврат до власного та іноземного університетів", - йдеться в повідомленні.

Фігуранти обіцяли таким "студентам" безперешкодне оформлення відстрочки.

Для цього керівництво закарпатського університету залучило до незаконної діяльності посадовця військової служби правопорядку.

Наразі всім фігурантам (відповідно до вчинених злочинів) повідомлено про підозру за такими статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 3 ст. 369-2 (зловживання впливом);
  • ч. 2 ст. 28 та ч. 1 ст. 114-1 (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період, вчинене за
  • попередньою змовою групою осіб).

Зазначається, що зловмисникам загрожує до 8 років позбавлення волі.

Як писав “Ми-Україна” раніше, Служба безпеки України затримала мешканця Миколаєва, який передавав російській воєнній розвідці інформацію про місця розташування українських військ, коригуючи ракетно-дронові атаки рф по місту.

Головне