СБУ ліквідувала відразу кілька схем для ухилянтів по всій Україні: затримано 7 організаторів

СБУ ліквідувала відразу кілька схем для ухилянтів по всій Україні: затримано 7 організаторів

Служба безпеки України ліквідувала ще низку схем для переправлення ухилянтів за кордон відразу у кількох областях. Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Зокрема, правоохоронці викрили таксиста-іноземця, посадовицю лікарні та псевдоактивіста, які за гроші допомогали чоловікам незаконно виїжджати з України. Вони надавали ухилянтам підроблені документи або переправляли їх за кордон поза контрольно-пропускними пунктами.

"Вартість таких "послуг" становила до 7 тисяч американських доларів. Сума залежала від терміновості виїзду та "способу" незаконного перетину державного кордону", - йдеться у повідомленні.

За даними СБУ, незаконні схеми виявили:

  • у Чернівцях затримали місцевого бізнесмена, який представлявся "радником голови комітету з питань запобігання корупції в підрозділах ЗСУ" і за гроші переводив потенційних призовників до сусідньої країни "лісовими стежками";
  • у Черкасах співробітниця лікарні за грошову винагороду пропонувала дружинам військовозобов’язаних оформити фіктивну групу інвалідності;
  • у Львові затримали 43-річного громадянина однієї з країн Південного Кавказу, який вже давно живе в Україні і за гроші обіцяв зробити ухилянтам фіктивні пенсійні посвідчення по інвалідності;
  • на Вінниччині двоє місцевих жителів на човнах переправляли ухилянтів за межі України через прикордонну річку. А за додаткову плату вони обіцяли чоловікам надавати документи для подальшої легалізації за кордоном.
  • у Рівненській області затримали двох організаторів незаконної міграції, які відправляли чоловіків до Євросоюзу через так звану "зеленку".

В СБУ наголосили, що за незаконну діяльність зловмисникам загрожує до 10 років тюрми та конфіскація майна.

Як повідомляли "Ми-Україна", співробітники Держприкордонслужби повідомили про викриття та знешкодження групи осіб, які брали участь в незаконному переправленню "ухилянтів" з України у Словаччину через держкордон. 

Головне