СБУ ліквідувала ще чотири "схеми для ухилянтів"

СБУ ліквідувала ще чотири

Служба безпеки України виявила та припинила нові схеми уникнення мобілізації та нелегального виїзду за кордон чоловіків призовного віку.

Про це повідомляє пресслужба СБУ,

Під час проведення комплексних заходів у різних регіонах України було затримано 10 організаторів цих злочинних дій. Ці особи намагалися вивести військовозобов'язаних до країн Євросоюзу шляхом підробки документів.

Вартість "послуг" оцінювалася до 12 тисяч доларів США, в залежності від терміновості виїзду.

На Закарпатті

Було розкрито дії трьох осіб, які намагалися відправити потенційних призовників до країн ЄС під видом водіїв міжнародних пасажирських рейсів. Один з клієнтів цих осіб - представник місцевої єпархії УПЦ (МП), який використав цю схему для нелегального виїзду за кордон.

На Тернопільщині

Було припинено діяльність двох місцевих комерсантів, які торгували фальшивими довідками про непридатність до служби у зв'язку зі "здоров'ям". Ці особи використовували підроблені бланки і штампи для виготовлення документів.

У Львові

Співробітники СБУ розкрили дії злочинної групи, яка за грошову винагороду пропонувала "зняти" військовий облік за станом здоров'я. Така схема використовувалася для уникнення мобілізації.

Усі виявлені факти злочинної діяльності розслідуються з метою встановлення всіх обставин і притягнення винних до відповідальності. Зловмисникам загрожує до 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Комплексні заходи проводилися спільно з Національною поліцією за участю органів прокуратури.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, 29 січня СБУ ліквідувала ще п'ять "схем для ухилянтів".

Головне