СБУ і ДБР прийшли з обшуками до нардепа, який під виглядом лікування батька поїхав відпочивати за кордон

СБУ і ДБР прийшли з обшуками до нардепа, який під виглядом лікування батька поїхав відпочивати за кордон

Співробітники Служби безпеки України та Державного бюро розслідувань прийшли з обшуками до народного депутата, який під виглядом лікування родича поїхав на відпочинок за кордон. Про це повідомили у пресцентрі СБУ.

"Служба безпеки спільно з ДБР проводять обшуки у ще одного народного депутата України, перевіряючи обставини та законність його виїзду за кордон у період воєнного стану", - йдеться у повідомленні.

Як встановило слідство, парламентар поїхав з України під виглядом супроводження свого батька на лікування до медзакладу іншої держави. Однак батько нардепа виїжджав за кордон та повертався звідти самостійно, тобто його ніхто не супроводжував.

Крім того, правоохоронці розслідують факти підписання народним депутатом офіційних документів у той час, як він перебував за межами України. Це може свідчити про їх підроблення.

Для з’ясування всіх цих обставин і надання правової оцінки діям парламентаря тривають слідчі дії у межах кримінального провадження, розпочатого за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 1 ст. 366 (службове підроблення);
  • ч. 3 ст. 362 (несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в автоматизованих системах, вчинені особою, яка має право доступу до неї за попередньою змовою групою осіб).

Нардепу загрожує до 6 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

За попередніми даними, обшуки проводять у позафракційного народного депутата Олександра Дубінського. Також про це свідчать і фото в мережі.

Як повідомляли "Ми-Україна", колишнього народного депутата України Георгія Логвинського оголосили в розшук. Він, за версією НАБУ, міг організувати схему присвоєння понад 50 млн гривень з державного бюджету.

Головне