СБУ і ДБР ідентифікували командирів російських спецпризначенців і повідомили їм про підозру

СБУ і ДБР ідентифікували командирів російських спецпризначенців і повідомили їм про підозру

СБУ і ДБР ідентифікували командирів російських спецпризначенців і повідомили їм про підозру.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Серед них – чинний командувач генерал-майор Валерій Флюстіков та колишній охоронець Путіна Олексій Дюмін, який у 2014 році обіймав посаду командира спецназу російського гру.

На підставі зібраних доказів обом фігурантам та ще 25 представникам сил спецоперацій зс рф, а також їхнім пособникам — бойовикам ЛНР та ДНР — повідомили про підозру за ст. 113 Кримінального кодексу України (диверсія).

Також співробітники СБУ та ДБР разом із чеськими партнерами встановили причетність сил спецоперацій зс рф до підриву складу з озброєнням у чеському місті Врбетице у 2014 році.

СБУ дізналася імена всіх причетних до згаданих злочинів проти України та європейських країн.

Нагадаємо, міноборони Австралії оголосило про виведення з експлуатації усього наявного у відомства парку гвинтокрилів Taipan. Він пояснив, що відповідне рішення було прийнято на тлі авіакатастрофи одного з таких вертольотів у липні. Аварія сталась під час спільних зі США військових навчань Talisman Sabre. Тоді загинуло четверо членів польотного екіпажу.

Як писав “Ми-Україна” раніше, у березні цього року у США під час навчань зіштовхнулися два військові вертольоти Blackhawk. Авіакатастрофа в американському місті Кентуккі забрала життя дев’яти військовослужбовців. Причиною трагедії стала помилка пілотування – гелікоптери зблизилися і один із них зачепив лопаті іншого.

Головне