СБУ атакувала нафтопереробний завод у Краснодарському краї, - ЗМІ

СБУ атакувала нафтопереробний завод у Краснодарському краї, - ЗМІ

Два безпілотники СБУ виконали атаку на Афіпський НПЗ, який надавав пальне для російських військ.

Про це повідомляє ряд українських ЗМІ.

"Ці об'єкти є значущою мішенню. Одразу ж попереднім роком на цьому заводі вироблялось понад 7 мільйонів тонн авіаційного пального, яке використовувалося російською військовою авіацією в їхніх щоденних нападах на Україну," повідомило джерело NV.

За результатами спецоперації СБУ було пошкоджено декілька нових установок на заводі, які використовувалися для обробки пального. Це стало серйозним ударом по російським окупантам.

"За передварительними даними, також виникла пожежа на кількох зберігальних резервуарах з паливом. Це призведе до зменшення ресурсів у росіян для атак на Україну своєю авіацією," - йдеться у повідомленні.

Після вибуху на території заводу спостерігалася вогненна смуга.

Росіяни заявили, що стався "локальний інцидент" на території НПЗ, який, за їхніми словами, був оперативно припинений робітниками заводу протягом півгодини. російська сторона "проводить розслідування причин події".

Варто зауважити, що в кінці травня Афіпський та Ільський нафтопереробні заводи, що розташовані в Краснодарському краї на території російської федерації, стали мішенями обстрілів безпілотниками. У першому випадку, спалахнула установка для перероблення мазуту, а в другому випадку, обстріл заводу завершився без загоряння.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, з початку 10 жовтня втрати російської армії під Авдіївкою складають майже 6500 осіб. Битва під Авдіївкою стала найбільшою поразкою російської армії.

Головне