Саудівська Аравія: віримо, що Саміт миру дозволить "помістити нас на трек" завершення конфлікту

Саудівська Аравія: віримо, що Саміт миру дозволить

Глобальний саміт миру, ініційований Україною, здатен поставити світову спільноту на трек завершення війни, розв'язної росією. На цьому під час свого виступу на заході наголосив міністр закордонних справ Саудівської Аравії Фейсала бін Фархана аль-Сауда. 

Він зауважив, що його країна має хороші вдаємовідносини з обома сторона конфлікту і сподівається на досягнення миру. 

"Ми маємо добрі взаємини з обома сторонами і сподіваємось на мир. Ми надавали Україні критичну та гуманітарну допомогу, щоб полегшити страждання українців. Ці принципи відображають довгострокову позицію нашого Королівства", - заявив голова МЗС. 

Як відомо, попри попередні новини про те, що Саудівська Аравія не буде представлена на українському Саміті миру у Бюрґенштоці, 15 червня очільник саудівського зовнішньополітичного відомства все ж прибув до швейцарського Люцерна.

Нагадаємо, президент Колумбії Густаво Петро в останню мить несподівано скасував свою участь в українському Саміті миру, який зараз проходить у швейцарському Бюрґенштоці. Лідер країни пояснив своє рішення тим, що вважає конференцію у Швейцарії "в основному узгодженням на боці війни", а не справжнім пошуком шляхів до миру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Негайне припинення вогню призведе до нового "замороженого конфлікту", - Шольц

Як писав "Ми-Україна" раніше, президент Володимир Зеленський заявив, що у Глобальному саміті миру в Швейцарії бере участь 101 країна – це вже велика перемога. На другому Саміті миру він сподівається зафіксувати реальний кінець війни.

Головне