Саудівська Аравія погрожувала продати частину європейських облігацій, якщо активи рф конфіскують

Саудівська Аравія погрожувала продати частину європейських облігацій, якщо активи рф конфіскують

Керівництво Саудівської Аравії висловило непряму загрозу щодо можливого продажу європейських цінних паперів. Це може статися у випадку, якщо країни G7 приймуть рішення про конфіскацію 280 мільярдів доларів зі заблокованих активів Центробанку росії. Про це повідомляє видання Bloomberg.

На початку 2024 року представники Міністерства фінансів Саудівської Аравії висловили своє негативне ставлення до ідеї конфіскації російських активів. Цю позицію вони донесли до своїх колег з країн "Великої сімки".

Представники Саудівської Аравії натякнули на можливість реалізації французьких державних цінних паперів. Згідно з інформацією, наданою виданням, саудівські інвестиції у ці облігації оцінюються в десятки мільярдів євро. Ця заява викликала занепокоєння серед французьких урядовців, які побоюються, що подібні дії можуть спровокувати аналогічну реакцію інших держав.

Позиція саудитів змінилася після того, як країни G7 виступили з пропозицією, яка не передбачає примусового позбавлення рф фінансів, сказало одне із джерел.

Нагадаємо, після засідання Ради Безпеки ООН, присвяченого обговоренню російського удару по "Охматдиту" у Києві, росія, користуючись своїм тимчасовим президентством у Радбезі, організувала ланч для дипломатів. Пригощали котлетами по-київськи з картопляним пюре, повідомив кореспондент "Укрінформу" з місця подій. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, нещодавно оголошена ініціатива щодо формування легіону з українських громадян, які проживають за кордоном, вже привернула значну увагу. Планується, що підготовка цього підрозділу відбуватиметься на території Польщі. Польська сторона наразі докладає зусиль, щоб залучити інші європейські країни до підтримки цього проєкту. Про це з посиланням на свої джерела розповідає польське видання RMF24.

Головне