Санкції в дії: Грузія заборонила експорт і транзит у рф автомобілів, ввезених з ЄС

Санкції в дії: Грузія заборонила експорт і транзит у рф автомобілів, ввезених з ЄС

Влада Грузії ввела в дію заборону на експортування, реекспорт та транзит на територію росії транспортних засобів, ввезених з країн-членів Європейського Союзу. Про це поінформувала Служба доходів грузинського Мінфіну.

Заборона почала діяти, починаючи від вівторка, 26 вересня 2023 року.

Запроваджені обмежувальні заходи стосуються автівок з об'ємом двигуна більш як 1,9 куб. м, а також електрокарі вата "гібридів".

Ці обмеження набули чинності через 11-й пакет санкцій, ухвалений ЄС проти рф.

Як відомо, від 1 серпня Грузія ввела в дію аналогічну заборону, але щодо транспортних засобів, які були випущені у США.

Нагадаємо, раніше цього місяця Естонія оголосила про заборону на в’їзд на територію країни приватних автомобілів з російськими номерами. За день до цього, 12 вересня, кордон для них закрила Латвія.

Рішення країнами було прийнято згідно з відповідними рекомендаціями які 8 вересня опублікувала Єврокомісія. Початково під заборону ввезення на територію країн-держав ЄС потрапили навіть особисті засоби гігієни та мобільні телефони, втім згодом їх пом’якшили – скоротили “чорний список” до транспортних засобів.

Як писав "Ми-Україна" раніше, США запровадили експортні санкції проти п’яти російських компаній. Таке рішення прийняло Міністерство торгівлі США через те, що вони діють всупереч інтересам національної безпеки або зовнішньої політики. До переліку увійшов “ВСМПО-АВІСМА” – найбільший у світі виробник титану. Компанія виконує повний технологічний цикл від переробки до випуску готових виробів та випускає вироби для військової галузі.

Головне