Санкції проти росії мають ввести також і Китай з Індією, - ОП 

Санкції проти росії мають ввести також і Китай з Індією, - ОП 

Індія і Китай наразі лише наживаються на економічній кризі, яка виникла через війну в Україні. Обидві країни не зробили абсолютно нічого, щоб покарати російський режим. 

Про це в ефірі "Ми-Україна" розповів радник керівника Офісу Президента України Олександр Роднянський.

Він наголосив, що зараз Україні необхідно домогтись, щоб і ці дві країни ввели обмежувальні заходи проти агресора. 

"Що найважливіше, якщо ми говоримо про Індію та Китай - це зробити так, щоб вони доєдналися до санкційного режиму взагалі, не виключно ядерного, а щодо фінансового блокування росії, нафти, газу, санкцій на осіб. Вони поки що не зробили нічого. Вони насправді використовували цю кризу економічну, яка сталась через війну, щоб знайти новий прибуток", - сказав Роднянський.

Нагадаємо, китайська влада упродовж тривалого часу від початку російського повномасштабного вторгнення намагається тримати нейтральну позицію стосовно війни, яку росія розв'язала в Україні. КНР утримувалась від голосувань в ООН щодо резолюцій, які засуджували рф, водночас своє право вето також не застосувала. 

Китай неодноразово критикував санкційну політику США та ЄС, направлену проти росії. В так званому “мирний план” по Україні китайська влада включила пункт, який закликав припинення введення "односторонніх" санкції проти рф.

Як відомо, у росії “мирний план” Китаю щодо війни в Україні підтримують.

Як писав "Ми-Україна" раніше, очільник американського Центрального розвідувального управління (ЦРУ) Вільям Бернс заявив, що росія пропонувала допомогу іранському режиму з його ракетною програмою, а також заявила про готовність передати йому свої винищувачі. Натомість Кремль розраховує на військову допомогу від Ірану задля продовження війни рф в Україні.

Окрім того, голова ЦРУ розповів про свою бесіду з керівником Служби зовнішньої розвідки рф Сергієм Наришкіним. Бернс підкреслив, що з боку його візаві було дуже нахабне ставлення, він проявляв “зухвалість та гординю”, які відображають “власну точку зору Путіна – його віру в те, що він зможе перетерти українців та зможе виснажити європейських союзників”. 

Головне