Білан, Боярський, Галустян та Газманов: Канада оновила санкційний список по росії 

Білан, Боярський, Галустян та Газманов: Канада оновила санкційний список по росії 

Канада розширила свій санкційний список по росії прізвищам відомих російських пропагандистів, серед яких Діма Білан, Михайло Боярський, Олег Газманов, Михайло Галустян та інші. 

Про це йдеться у повідомленні на сайті канадського Міністерства закордонних справ.

До санкційного списку внесли 38 громадян рф та 16 російських організацій. Канада вважає їх причетними до поширення пропагандистських месенджерів та дезінформації.

Обмежувальні заходи впровадили проти Миколи Баскова, Миколи Расторгуєва, Поліни Гагаріної, Надії Бабкіної, Ірини Аллегрової, Лариси Доліної, Олександра Маршала, Олександра Буйнова, Дани Борисової, Максима Аверіна, Ігоря Бутмана, Дмитра Дюжева, Вікторії Дейнеко тощо.

Окрім представників шоу-бізнесу, санкційний список Канади поповнили також військкор Євген Піддубний та заступник директора Всеросійської державної телерадіо компанії "Телеканал "росія" Сергій Брільов.

Серед юросіб, які втрапили до оновленого переліку: “РИА Новости", Tsargrad Media, інформ-агентство “россия сегодня”, “Прайм”, “ИноСМИ”, “Украина.ру”, Агентство інтернет-досліджень (більш відоме як «фабрика тролів» Євгена Пригожина) та інші. 

росія погрожує помститись Канаді за санкційний список

Російський посол в Канаді Олег Степанов заявив, що рф на розширення санкційного списку неодмінно відреагує. 

“Відповідь буде, оскільки ми завжди діємо за принципом взаємності. На кожну недружню дію з боку нинішньої канадської влади ми відповідатимемо", - цитують його слова росЗМІ.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у січні Європейський Союз продовжив ще на шість місяців економічні санкції проти рф, які запровадили через повномасштабний напад на Україну. Санкції передбачають обмеження для рф в торгівлі, фінансах, технологіях та використанні товарів подвійного призначення, в промисловості, у транспорті та у поставках товарів розкоші. Також заборонений імпорт або трансфер територією ЄС російської сирої нафти, що поставляється морським шляхом, та поставки деяких груп товарів, зокрема, продуктів нафтопереробки з росії до ЄС.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.