"Санкції працюють, це точно доведений факт, але можна краще", — Андрій Єрмак

Санкції проти росії демонструють свою дієвість, хоча є потенціал для їх посилення. Наразі не розглядається можливість послаблення санкційного тиску на рф. Про це повідомив керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

Санкційна група розробила близько 20 пакетів обмежень, з яких третину вже реалізовано.

Україна стала піонером у деяких напрямках санкційної політики, зокрема запропонувавши обмеження проти російських пропагандистів. Хоча ці пропозиції не були повністю прийняті міжнародними партнерами, значна кількість пропагандистів вже потрапила під санкції. Це обмежило їхню можливість виїжджати за кордон та користуватися майном за межами рф.

Особлива увага приділяється боротьбі з російською пропагандою, яку розглядають як специфічний вид зброї. Санкції проти пропагандистів є важливим кроком у протидії інформаційній агресії росії.

"В деяких галузях ми стали першопрохідцями. Ми запропонували санкції проти пропагандистів. російська пропаганда - це ще один вид зброї. Я не можу сказати, що ці санкції на 100% прийняті нашими партнерами, але  дуже велика кількість пропагандистів зараз під санкціями. Вони не можуть не лише виїхати, а й користуватися своїм майном за межами рф", — зазначив Єрмак. 

Нагадаємо, російські війська обстріляли з РСЗВ “Град” місто Марганець на Нікопольщині, внаслідок чого загинув мирний житель. Про це повідомив начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

Як писали "Ми-Україна" раніше, медичний персонал лікарні у Кривому Розі поділився інформацією про двох постраждалих внаслідок нічного обстрілу міста. Про це повідомив у медзакладі, передає кореспондентка "Ми-Україна" Софія Москаленко.

Головне