SAMP-T скоро заступить на бойове чергування в Україні, - Ігнат

SAMP-T скоро заступить на бойове чергування в Україні, - Ігнат

Наземна система захисту територій від повітряних загроз SAMP-T вже в Україні. Коли чекати запуску її в роботу розповів речник Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат.

"Еммануель Макрон повідомив про те, що SAMP-T вже в Україні. Очікуємо від командувача Повітряних сил Миколи Олещука, що він зустріне людей, привітає на нашій землі й оголосить про те, що дійсно комплекс заступив на бойове чергування", - сказав він.

Ігнат додав, що українські захисники також очікують на системи IRIS-T, які поступово Україні постачатиме Німеччина. Він наголосив, що ця система нова і ФРН має змогу випробувати її в бойових умовах в Україні.

Ігнат наголосив, що росія не припиняє атакувати Україні як ракетами, так і ударними дронами. Тому переривати українським захисникам потрібно різні напрямки.

Нагадаємо, також речник Повітряних Сил розповів, як російським дронам-камікадзе вдається долітати далеко вглиб території України. За його словами, для цього ворог використовує усі наявні можливості: маршрути, ландшафт місцевості, річища річок тощо.

Як писав “Ми-Україна” раніше, рф випустила по Україні три “Кинджали” 22 червня уночі. Окрім них, ворог також застосував для атаки три протикорабельні надзвукові Х-22 та чотири ударні БпЛА типу Shahed-136/131.

“Прильоти” вночі зафіксовані у Криворізькому районі. В результаті атаки пошкоджено 10 приватних житлових будинків, господарську споруду, гаражі, газопровід, водогін, ЛЕП, автомобілі. Обійшлось без жертв.

Є влучання також на Одещині. Область окупаційне військо атакувало ударними дронами. Силами та засобами української ППО три “шахеди” були збиті, один - поцілив у у складське приміщення.

Головне