Саміт Україна-Балкани: в Афінах 11 країн прийняли декларацію на підтримку України

Саміт Україна-Балкани: в Афінах 11 країн прийняли декларацію на підтримку України

На саміті Україна-Балкани, який пройшов в Афінах у понеділок, 22 серпня, Греція та ще десять балканських країн підписали декларацію на підтримку територіальної цілісності України. Про це повідомив Офіс президента України.

Відомо, що всі країни висловили свою підтримку "незалежності, суверенітету та територіальній цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів".

В декларації зазначається, що за межами Західних Балкан Україна і Молдова, які географічно прилягають до країн-членів ЄС, поділяють спільну європейську спадщину. Важливо, щоб ці регіони були прийняті як повноправні члени Європейського Союзу.

“Вторгнення росії в Україну є ключовим моментом для Європи, що створює новий рівень усвідомлення спільних принципів, єдності та спільного майбутнього в рамках ЄС. Це критичний момент для безпеки, миру і стабільності нашого європейського континенту”, - йдеться в повідомленні.

В документі йдеться, що воєнні злочини росін мають бути покарані. 

“Ми погодилися, що не може бути безкарності за воєнні злочини та інші звірства. Як напади на цивільне населення та руйнування інфраструктури, і що всі винні мають бути притягнуті до відповідальності”, - зазначили в декларації.

Як писали “Ми-Україна” раніше, президент України Володимир Зеленський у понеділок 21 серпня відвідає саміт у Греції, де зустрінеться з лідерами країн Західних Балкан та президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн.

Головне