Саміт миру: Зеленський зустрівся із президенткою Грузії

Саміт миру: Зеленський зустрівся із президенткою Грузії

Президент Володимир Зеленський провів зустріч зі своєю грузинською колегою Саломе Зурабішвілі на полях Глобального саміту миру. Ця зустріч стала важливою платформою для обговорення питань двосторонньої співпраці та безпекових викликів, з якими стикаються обидві країни.

Під час розмови глава української поінформував президентку Грузії про ворожі ракетно-авіаційні удари по енергетиці нашої країни. 

"Обговорили питання двосторонньої співпраці та безпекові виклики для наших країн. Розповів про російський повітряний терор проти енергетичної системи України. Наша країна докладає всіх можливих зусиль задля відновлення генерації електроенергії", - зазначив Зеленський.

Гарант також висловив впевненість у тому, що настане день, коли Україна зможе подолати виклики, спричинені російською агресією. 

"Я впевнений, що настане той день, коли Україна та Грузія будуть у ЄС – разом і назавжди", - наголосив він.

Нагадаємо, на полях першого Саміту миру у Бургенштоці Міхал Камінский, віцеспікер Сенату Польщі, не соромлячись у висловлюваннях, розкритикував підхід західного світу до росії. У своїй емоційній заяві він назвав представників Заходу "ідіотами" за наївність і невиправдані очікування щодо зміни поведінки країни-агресорки.

Як писав "Ми-Україна" раніше, генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі повідомив, що не братиме участі у Глобальному саміті миру в Швейцарії. Він пояснив, що не хоче змішувати політичні міркування з технічною роботою.

 

 

Головне